18.10.12

Інструменти для перетворення тексту на мовлення

Перетворення тексту у мовлення іноді може бути досить зручним інструментом. Під час прослуховування текстів можна займатися хатніми справами або снідати. такі інструменти можна використовувати для вивчення іноземних мов. Це економить час.

Для здійснення такої функції Google Chrome нам пропонує кілька інструментів.



Розширення SpeakIt!. Воно дозволяє читати текст з веб-сторінки. Для цього його треба встановити у Google Chrome - перейшовши за посиланням та натиснувши додати до Chrome. Перевантаження браузера не вимагається. Якщо розширення буде більше не потрібне його можна видалити, натиснувши правою кнопкою миші і обравши команду "Удалить".
Після встановлення і налаштування, де можна обрати мову (є російська, української немає), треба перейти на веб-сторінку і виділити текст. Потім слід натиснути на значок, щоб почати прослуховування. Коли SpeakIt  буде готовий для читання, кількість пропозицій показаний на значок. - Щоб зупинити прослуховування в будь-який час паузи натисніть і жіночий голос (або чоловічий) прочитає його.

SpeakIt читає текст більш ніж 50 мовами.


Announcify є додатком для ОС Android. Проте доступне у якості розширення для Google Chrome. Announcify читає вголос кожен веб-сайт, який ви захочете. Наприклад, якщо ви дуже втомилися, але все ще потрібно вивчити ще одну статтю Вікіпедії, Announcify може допомогти вашим втомленим очам розслабитися. Плюс цього розширення, що воно робить веб-сторінки більш зручними для читання, розширюючи текст веб-сторінки і видаляючи увесь зміст з бічних панелей.
Хід роботи такий. Після встановлення розширення і його налаштувань, переходимо на веб-сторінку, яку хочемо прочитати. Натискаємо на значок розширення на панелі Chrome. Після цього відкривається нова вкладка браузера, де відображений розширений текст. Зліва є спливаюча панель, на якій для прослуховування тексту треба натиснути на подвійну стрілочку. Announcify автоматично розпізнає мову тексту і прочитує його (російську мову розуміє, українську - ні).

Select and Speak використовує iSpeech для читання виділеного тексту. після встановлення не вимагає повторного запуску. Спочатку вибирається текст, який треба читати. Потім слід натиснути на значок, щоб почати прослуховування. Коли він буде готовий для читання, буде показано на значку. Щоб зупинити прослуховування в будь-який час слід натиснути паузу.


Для читання книг і великих документів, що є на ПК можна скористатися такими програмами:

2nd Speech Center
За допомогою 2nd Speech Center текст можна слухати, а не читати з екрану.
ICE Book Reader
Програма для зручного читання електронних текстів (книг).
ListenBook
Програма дозволяє прослуховувати будь-які тексти російською мовою даючи відпочинок Вашим очам.
VoiceMan
Програма прочитає голосом російські і англійські тексти.
Балаболка
Безкоштовна програма призначена для читання вголос текстових файлів.
Expressivo
Ваш персональний читець.
Talking Clipboard
Софт «текст в мову» з безліччю корисних функцій



Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...