25.02.12

Безкоштовні онлайн інструменти карт пам'яті

Карти  пам'яті - інструменти для педставлення ідей у вигляді схеми (карти). Для цього можна скористатися і ручкою та бумагою, а можна і онлайн інструментами. Таких безкоштовних програм є кілька:

1. MindMeister

M.png  on Aviary

 Сервіс, який мені найбільше подобається і яким я користуюсь. Нещодавно він зазнав кардинальних і якісних змін і став мені ще більше довподоби. Має російськомовний інтерфейсю Він дозволяє експорт карти у малюнок, RTF, PDF або інший формат файлів. Кожен елемент карти можна описати кількома способами: біля нього поставити іконку, вставити посилання, замітку або файл.

23.02.12

Мережеві педагогічні співтовариства як засіб удосконалення професійної підготовки майбутніх учителів


Анотація
Створення і постійна підтримка професійної взаємодії педагогічної громадськості за допомогою розвитку мережних педагогічних співтовариств є актуальною проблемою, вирішення якої сприятиме підвищенню доступності якісної освіти для всіх учасників освітнього процесу. Розроблена «Педагогічна мережа» є мережним сервісом для створення учнівських, студентських і викладацьких спільнот, розроблявся з метою удосконалення навчально-виховної роботи і наукової діяльності, створення інформаційно-освітнього середовища навчального закладу та єдиного інформаційного освітнього педагогічного середовища в українському сегменті Інтернет. На даний час ведуться роботи по удосконаленню юзабіліті мережного сервісу, розробці нових модулів та блоків, залученню нових користувачів.
Ключові слова: учитель, Інтернет, педагогічна мережа, мережне співтовариство.

21.02.12

ScreenCastle - сервіс для запису того, що відбувається на екрані

За допомогою сервісу ScreenCastle ви зможете записати те, що відбувається на екрані. Немає необхідності реєструватися і качати програму. Від вас лише потрібно натиснути на велику червону кнопку, а потім у Java-віконці вказати, якої величини буде та область екрану, яку ви хочете охопити. Залишилося запустити скрінкасти і натиснути на кнопку запису, а по закінченні - зупинити і зберегти.

20.02.12

Блоги учителів інформатики

Сьогодні оновила сторінку з корисними посиланнями. Знайшла кілька українських блогів учителів інформатики, нажаль, більшість з них не оновлюються, проте деякі з них ведуть на інші освітні сайти, наприклад, блоги методичних об'єднань учителів тощо.
Цікавим є те, що мене спонукало до пошуку подібних блогів - я шукала свій блог у Гугл і попала на статтю, а головне коментарій до неї, в якому згадується мій блог.
Ситуацію з освітніми блогами я знаю, проте час іде і щось має змінюватися, тому я вирішила пошукати блоги учителів інформатики.

18.02.12

Дистанційне навчання з інформатики

Пропоную для ознайомлення "Сайт учителя информатики", на якому мене найбільше зацікавили матеріали по дистанційному навчанню з інформатики. Вони призначені для використання учнями школи та дітьми з обмеженими можливостями здоров'я.

17.02.12

Screenr - сервіс створення скрінкастів

Screenr - це зручний і дуже простий інструмент створення скрінкастів (запис, відео з екрану комп'ютера) для подальшого показу їх у Twitter. Сервіс не вимагає установки на комп'ютер спеціальних програм або кодеків, все, що вам буде потрібно - це логін на найбільшому мікроблогінгового сервісі.

  Призначення
Основне призначення даного сервісу - це створення скрінкастів для Twitter (сервісу ведення мікро-блогів), але відео-файл, записаний тут, Ви можете з легкістю розмістити на YouTube, зберегти на своєму комп'ютері або розмістити в блозі. Для запису з екрану в сервісі Screenr Вам необхідно мати Twitter аккаунт. Якщо він у Вас вже є, то натисніть "Sign in with Twitter" і авторизуйтесь. Тепер, приступайте до запису екрану.

  Принцип роботи
Після того, як ви авторизуетесь, Screenr запропонує натиснути всього одну кнопку. Тоді з'явиться рамка, яка покаже, яка частина екрану потрапить в майбутній скрінкаст. Цю рамку можна рухати по екрану, змінюючи її розміри. Коли знімна область буде обрана, просто натисніть кнопку запису. Запис ведеться зі звуком через мікрофон. Якість картинки і звуку залишають бажати кращого, але для короткого пояснення чого-небудь його цілком достатньо. До того ж, час запису обмежений п'ятьма хвилинами.

16.02.12

Сервіси Інтренет для дистанціцйного навчання у процесі професійної підготовки майбутніх учителів


Анотація
Актуальність матеріалу, викладеного у статті, обумовлена необхідністю впровадження нових інформаційно-комунікаційних технологій у практику дистанційного навчання у процесі підготовки майбутніх учителів. У статті описано сервіси Інтернету, які можна застосовувати у процесі дистанційного навчання студентів вищих навчальних закладів, а саме: електронна пошта, соціальні сервіси Інтернет, електронні бібліотеки, додатки Google для освітніх закладів, сервіси створення подкастів та скрінкастів, форуми, віртуальні класи, сервіси проведення вебінарів і засоби спілкування/взаємодії. Перспективним напрямом подальших наукових досліджень є інтеграція сервісів Інтернету із системою дистанційного навчання вищого навчального закладу.
Ключові слова: дистанційне навчання, сервіси Інтернету, віртуальний клас, професійна підготовка, майбутні вчителі.

15.02.12

Безпека в інтернеті очима дітей

Публікую посилання на список відтворення з навчальними мультфільмами "Безпека в інтернеті очима дітей". Там розміщено три відео, які створили вихованці анімаційного гуртка Київського палацу дітей та юнацтва до Дня безпечного Інтернету.

14.02.12

Засоби інформаційних технологій у професійній підготовці майбутніх учителів

Осадчий В.В.

Анотація
Охарактеризовано роль нових інформаційних технологій як засобів навчання у професійній підготовці майбутніх учителів,  а саме:  електронної пошти,  технологія World-Wide Web, соціальних сервісів та освітніх ресурсів мережі Інтернет,  веб-конференцій, відеоконференцій,  електронних бібліотек та мережних сховищ книг.  Автор визначає дидактичні особливості виділених засобів нових інформаційних технологій, що знаходять застосування при використанні комп’ютерних мереж, приділяючи більше уваги можливостям використання такого засобу як блоги у професійній підготовці майбутніх учителів.
Ключові слова:
засоби навчання,  нові інформаційні технологій,  підготовка учителів,  соціальні сервіси

Переглянути статтю

12.02.12

Два сервіса для заміток

Давно чула про такі онлайн сервіси для ведення заміток, але не виникало потреб у їх використанні.
Тепер настав час познайомитися з ними більш детально. Одразу намагатимусь порівняти два сервіса: давно всім відомий Evernote і Springpa, що нещодавно з'явився.
При заході на головну сторінку сервісів бачимо основну і для більшості користувачів вагому різницю у мові інтерфейсу: Evernote має російськомовний, а Springpad англомовний.
Evernote - зручна система упорядкованого зберігання різнорідної інформації, доступної звідусіль і онлайн і оффлайн - з будь-якого комп'ютера, мобільного телефону або комунікатора. Сьогодні Evernote є лідером в своєму сегменті.
Springpad не просто зберігає дані. Це багатофункціональний органайзер - він вміє оперувати самими різними типами даних, дозволяє миттєво ділитися ними з іншими людьми, аналізує їх і пропонує вам додаткову релевантну інформацію, а також є соціальним сервісом (ви можете читати публічні записи з органайзерів ваших друзів).
Evernote 

Springpad 

08.02.12

Навчальний посібник.Інфомратика (рос.)


Г.И. Светозарова, О.В. Андреева, Г.С. Крынецкая,А. С. Кожаринов.
Информатика. Информационные технологии. Учебное пособие. 5M   (скачать doc)
издано в 2009 г.

Аннотация
Рассматриваются основные аспекты компьютерных технологий, включая программное обеспечение, использование пакетов программ для реализации информационных технологий, основы алгоритмизации и современные технологии программирования, основные понятия объектно-ориентированного программирования, основы и технологи компьютерного моделирования, коммуникационные технологии.
Предназначено для изучения курса «Информатика» студентами I курса всех специальностей, а также для самостоятельного изучения.

P.S. Книга розміщена на сайті "Либрусек", для її завантаження треба виконати певні правила сайту, 1) увійти, якщо ви вже зареєстровані, 2) зареєструватися і підписатися на необмежений доступ на тиждень, місяць або рік, 3) принести бібліотеці істотну користь. Тобто якщо вам дуже потрібна ця книга можете обрати один з трьох варіанатів і завантажити її.

03.02.12

Як зробити комікс Toondoo

Сервіс Toondoo позиціонується розробниками як забавний сайт для дітей, інстремент для створення коміксів онлайн. ToonDoo спрямований на створення нового способу вираження думок для тих, хто не має таланту до малювання. Можна просто перетягнути мишею або клацанням миші створювати комікси, які виражають ваші погляди, думки, страхи або просто весело провести час, отримавши задоволення від цього!
Для створення коміксу треба спочатку зареєструватись на сайті http://www.toondoo.com. Для цього натисніть клавішу Sign Up for Free! у правому верхньому кутку сторінки.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...