04.03.09

Задачі обчислювальної геометрії.

1.              Дано набір з n точок площини, заданих координатами A1(X1, Y1), A2(X2, Y2) , ..., An(Xn, Yn). Знайти таку точку S(X, Y) на площині, сума відстаней від якої до даних точок набору найменша. Проілюструвати розв’язок на малюнку.

2.              Дано набір з n точок площини, заданих координатами: A1(X1, Y1),  A2(X2, Y2), ...,  An(Xn, Yn). Вибрати з цього набору точки, що знаходяться в вершинах випуклого багатокутника найменшої площини і який містить всі точки набору. Проілюструвати розв’язок на малюнку.

3.              Дано набір з n точок площини, заданих координатами: A1(X1, Y1),  A2(X2, Y2), ...,  An(Xn, Yn). Побудувати коло найменшого діаметра, який  містить всі точки набору. Проілюструвати розв’язок на малюнку.

4.              Дано набір з n точок площини, заданих координатами: A1(X1, Y1),  A2(X2, Y2), ...,  An(Xn, Yn). Побудувати прямокутник найменшої площини, який містить всі точки набору. Проілюструвати розв’язок на малюнку.

5. Випуклий n-кутник заданий набором вершин

A1(X1, Y1),  A2(X2, Y2), ...,  An(Xn, Yn).

Розбиття цього багатокутника на трикутники діагоналями, що не перетинаються називається тріангуляція. Вартістю тріангуляції називається сума довжин діагоналей розбиття. Знайти тріангуляцію багатокутника найменшої вартості. Проілюструвати розв’язок на малюнку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...