19.02.09

Гумористичні задачі для останнього уроку інформатики

Юзер Вася Чайников вирішив придбати собі комп'ютер. Hовий комп'ютер коштує у фірмі 1000 у.о. Але, оскільки у Васі вже був блок живлення, він вирішив докупити інше й зібрати комп'ютер самостійно. Він купив материнську плату за 100 у.о., процесор за 200 у.о., вінчестер за 150 у.о. і монітор за 300 у.о. Скільки у.о. заощадив Вася Чайников, якщо на третій секунді роботи його блок живлення спалив всі інші комплектуючі?


Програміст Сидор Пентюхов пише один рядок коду за 30 секунд, а программістка Клава Мишкіна - за 3 хвилини. При цьому Пентюхов робить одну помилку на 15 рядків, а Мишкіна - 2 помилки на 7 рядків. З чиєї вини повисне програма замовника, якщо Мишкіна пише на Delphi, а Пентюхов - на Асемблері?


Хакер Вова Крутий написав троян, розсилати себе за адресами з адресної книги. У середнього користувача в адресній книзі - 30 адрес. Через помилку в програмі троян замість того, щоб відсилати пароль із зараженої машини Вові, відсилає пароль Вови на заражену машину. Скільки чоловік довідаються пароль хакера Вови Крутого, перш ніж з'явиться антивірус?


Юзер Вася Чайников дізнався, що в хакера Вови Крутого з'явився новий CD-ROM з піратською грою. Оскільки у Васі немає дисководу CD-ROM, він вирішив скопіювати собі гру за допомогою дискет. Об'єм гри - 750 Мб, обсяг дискети - 1,44 Мб, усього у Васи 10 дискет. Шлях від будинку Чайнікова до будинку Крутого займає півгодини. Скільки часу витратить Вася, перш ніж виявить, що гра запускається тільки при наявності CD-ROM?


Робочий день програміста Сидора Пентюхова - 8 годин. З них дві години він витратив на навчання Клави Мишкіной грі в Quake по мережі, три години на читання електронної пошти й відвідування улюблених сайтів, годину на встановлення рекорду в Minesweeper, час на чай і час на перекур. У скільки Сидор Пентюхов прийде додому, якщо строк здачі проекту - завтра?


Программістка Клава Мишкіна в робочий час шукає в мережі кулінарні рецепти. Yandex дав їй 983 посилання, а Rambler - 736. Hаскільки Yandex шкідливіший за Rambler для виробничого процесу?


Операційна система Windows 95 сама по собі зависає 3 рази на день, а якщо їй допомагає програма Сидора Пентюхова, то 9 разів на день. Операційна система Windows Millenium з тим же обсягом пам'яті зависає 4 рази на день, з подвоєним обсягом пам'яті - удвічі рідше, а програма Сидора Пентюхова під нею взагалі не запускається. Скільки разів на день натискав Reset Сидор Пентюхов, якщо пам'яті він не докуповував, а операційна система Windows Millenium зависла в процесі інсталяції 5 разів?


Hа вінчестері юзера Васі Чайнікова 30 бед-блоків і 4 вірусу. Кількість бед-блоків подвоюється кожні 4 дні, а кількість вірусів - кожні 8 годин. Обсяг вінчестера - 1 гігабайт. Через деякий час система перестане грузиться, якщо відомо, що вірус, що опинився в області бед-блока, втрачає здатність до подальшого розмноження?


Хакер Вова Крутий написав програму, що підбирає пароль з 8 символів за годину. За який час Вова Крутий підбере забутий пароль із 32 символів до свого власного комп'ютера, на якому перебуває єдиний екземпляр програми?


Коли юзер Вася Чайников отримує листа, в якому йому обіцяють даремно $ 10 000, він завжди слідкує викладеним там інструкціям. У результаті на наступний день його адреса попадає ще у два спамерскіх листа розсилки. Скільки грошей сподівається одержати даремно Вася Чайников через три місяці? Як скоро він стане потенційно багатшим Білла Гейтса?


Програміст Сидор Пентюхов пише дівчині, з якою познайомився в чаті, 2 листи в день об'ємом по 4 кілобайт кожне, а юзер Вася Чайников - 5 листів по 2 кілобайта. Який буде їхній сумарний трафік до того моменту, як вони виявлять, що переписуються один з одним?



Відповідно до закону Мура, обчислювальна потужність комп'ютерів подвоюється кожні 18 місяців. Кожна наступна версія продуктів корпорації Microsoft працює в півтора рази повільніше попередньої. З якою швидкістю корпорація Microsoft повинна випускати нові версії, щоб користувачі не помітили дії закону Мура?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...