24.01.11

Веб-застосунки Office Web Apps

Веб-застосунки Office Web Apps – це зручні інтернет-відповідники програм Word, Excel, PowerPoint і OneNote, які дають змогу працювати з документами Office практично будь-де, використовуючи підтримуваний браузер.
Для того, щоб скористатися цими інструментами треба мати Windows Live ID . Для цього зареєструватися на live.com.


Після цього ви отримаєте доступ до служби SkyDrive.












Office Web Apps - це безкоштовна веб-версія Microsoft Office Productivity Suite. Вона включає Web-розрядні версії Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint і Microsoft OneNote . Веб-додатки дозволяють користувачам отримувати доступ до документів безпосередньо з будь-якого веб-браузера, а також обмінюватися файлами спільно з іншими користувачами в Інтернеті. Підтримувані браузери: Internet Explorer 7 і пізніше, Mozilla Firefox 3.5 і пізніше , Google Chrome і Safari 4.
Веб-додатки Office доступні для своїх клієнтів за допомогою трьох каналів:
1) споживачі можуть отримати доступ до Office Web Apps через Windows Live SkyDrive, Hotmail, Docs.com та ін.;
2) Microsoft Software Assurance - як частина їх SharePoint Server;
3) бізнесові, корпоративні та освітні установи також мають можливість скористатися Office Web додатками на основі передплати Microsoft Online Services або Live@Edu.
У разі зберігання файлів Word, Excel, PowerPoint і OneNote в Інтернеті застосунки Office Web Apps дають змогу змінювати їх фактично з будь-якого комп’ютера за наявності підключення до Інтернету.
Застосунки Office Web Apps дозволяють швидко виконувати роботу спільно з колегами, незалежно від версії Microsoft Office, яку вони використовують, і типу комп’ютера – ПК або Mac. Застосунки Office Web Apps мають знайомий інтерфейс Office і містять деякі знаряддя, які вже використовуються на сьогодні.


У Office Web Apps можна сміливо працювати з веб-аналогами Word, Excel, One Note і PowerPoint (причому всі вони доступні абсолютно безкоштовно).


Природно, треба розуміти, що веб-версії Microsoft Office помітно поступаються своїм десктопних аналогам.


У Office Web Apps присутня перевірка орфографії різними мовами.


Як на мене, то Office Web Apps поступається Google Docs, проте в умовах жорсткого фінансування бюджету навчальних закладів і не можливості купувати дороге програмне забезпечення MS Office, ознайомити студентів чи учнів із сучасним офісним пакетом цілком легально можна на даному засобі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...