23.05.11

Сервіси пошуку подібних зображень

Студентка тезка наштовхнула на думку про написання статті щодо сервісів пошуку подібних зображень. Мені особсто вони не були ніколи в нагоді, але може комусь знадобиться як Катерині.

Знайти схожі зображення в Інтернеті допоможуть вам представлені нижче сервіси.

Google Similar Images - це експериментальний сервіс від Google Labs, дозволяє шукати зображення, використовуючи картинки, а не слова.



Для пошуку зображення слід натиснути на посилання Similar images під зображенням, щоб знайти інші зображення, схожі на те, що представлено на сайті. Інтерфейс не забезпечує аналізу зображень в реальному часі, тобто не можна завантажити власні малюнки для аналізу. Замість цього Google пропонує знайти зображення в Інтернеті, вибрати одне і натиснути на посилання «Similar images». Результати дивно релевантні, і це, можливо, найбільш вражаюча функція, коли-небудь реалізована Google Image Search.



Пошукова система Picollator вміє шукати картинки на основі візуальної схожості. Розробники проекту стверджують, що сервіс вміє навіть знаходити фото по намальованому від руки портрета.
Робота з сервісом - проста і зручна. Для того, щоб знайти потрібні фото, достатньо завантажити на сайт фотографію та натиснути на кнопку пошуку. У результаті пошуку система запропонує знайдені в Мережі схожі фотографії.
Пошук здійснюється з використанням новітніх досліджень при розпізнаванні образів.
На відміну від багатьох мультимедійних пошуковиків, Picollator вміє знаходити і індексувати зображення не тільки на фоторесурс. Даний час система знаходиться у стадії розвитку, проте доступна мобільна версія.


У пошуку images.yandex.ru з'явилася опція "схожі". Близько кожної картинки з пошукових результатів можна зайти на посилання "похожие" і побачити картинки, які, на думку алгоритму, схожі на заданий зразок. Головним критерієм подібності поки є колір і форма об'єкта, альти і назви картинок. Пошук схожих картинок працює в режимі бета-тестування.

Gazopa.com, японський пошуковик схожих картинок. Він дозволяє завантажити вихідну картинку на сайт (вкладка Upload), вказати її адресу (URL), ключове слово (Keyword) або навіть намалювати (Draw), - після чого шукає її аналоги в інтернеті, серед 60 млн зображень. Можна  встановіть плагін для Firefox - пошук буде працювати прямо з браузера при натисканні мишки. Ще розробники зробили безкоштовний додаток для iPhone: завантажуєте картинку - телефон шукає схожі.
За допомогою даного сервісу tineye.com можна знайти варіанти одного і того ж зображення чи ідентичної йому на різних сайтах. Активні серфери користуються плагіном для Firefox або Chrome - з ним простіше: можна шукати копії, клікаючи правою кнопкою миші по будь-якій картинці на якому сайті.

2 коментарі:

  1. Потрібні і корисні сервіси, вперше про них прочитав у Вашому блозі. Дякую за публікацію!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, Юрію, за схвальний відгук. Для того блог і створений, щоб розповідати про цікаві інфотехнології

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...