29.06.13

Eliademy - платформа для навчання

Завдяки допису у блозі я познайомилася із сервісом Eliademy, що являє абсолютно безкоштовну платформу для навчання. Вона підтримується кількома мовами, у тому числі й російською.
Eliademy містить всі основні функції систем управління навчанням: лекційні матеріали, дошки обговорення та індивідуальні завдання. Сервіс дозволяє переглядати будь-які документи прямо в інтернет браузері, без потреби в установці офісного Microsoft Office.

Зареєструватися в Eliademy можна за допомогою акаунтів у Facebook, LinkedIn, Google+.
Після підтвердження даних реєстрації відбувається перехід на сторінку, де нам пропонують створити курс. Натискаємо на напис"Створити новий курс", додаємо опис: назва, категорія, опис.


Крім того у правому верхньому куті мені сподобалась кнопка "Импорт курса в формате Moodle". Натиснувши на кнопку, переходимо на сторінку, на якій є відео з поясненням - як робити такий імпорт. Дотримуючись інструкції можна завантажити файл резервної копії Moodle у форматі .mbz.

В результаті:
Завантажена структура і ті елементи курсу, що були завантажені у Moodle як файли.

Якщо не імпортувати курс, то покроковий майстер допомагає створити новий курс, допомагаючи підказками.


Можна заповнювати курс контентом - картинками, файлами, відео, презентаціями. Не знайшла можливості для проведення контролю. Прийдеться користуватися сторонніми сервісами, і давати посилання на тестування у розділі "Добавить инструкцию".
Також можна створювати завдання, дискусії та запрошувати учасників, відправляючи їм листи електронною поштою або посилання на курс через фейcбук або твіттер.

Для мене ця платформа має не великий функціонал, як для ведення навчання. Для того, щоб ліквідувати те, чого мені не вистачає, зокрема, тести, треба користуватися сторонніми ресурсами. Отже Moodle вона не замінить.  Проте вона може слугувати достатньою  платформою для навчання у тих випадках, коли не можна встановити Moodle на сервері для своїх цілей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...