24.03.09

Перша Всеукраїнська олімпіада з робототехніки

Департамент загальної середньої та позашкільної освіти повідомляє, що 11 квітня 2009 року вперше в Україні відбудеться Всеукраїнська олімпіада з робототехніки, що є кваліфікаційним етапом Всесвітньої олімпіади з робототехніки (World Robotics Olympiad).
Для участі у змаганнях зареєструвались 35 команд, зокрема з Києва, Одеси, Харкова та Сімферополя. Учасники віком від 8-ми до 19-ти років змагатимуться у трьох вікових лігах: молодшій, середній та старшій.
Під час олімпіади команди за допомогою справжніх роботів LEGO Mindstorms вирішуватимуть неймовірні завдання, будуватимуть унікальні роботоконструкції, наділятимуть їх штучним інтелектом та виборюватимуть право участі у Всесвітній олімпіаді.
Цей захід проходитиме на базі Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 37 (приміщення бібліотеки КПІ, 6-й поверх).
Метою проведення такої олімпіади є:
1. Привернення уваги талановитої молоді до робототехніки і надання можливості реалізації себе у галузях перспективних інформаційних технологій.
2. Впровадження нових підходів до навчання технічно обдарованих учнів та студентів, вдосконалення навичок командної взаємодії.
3. Підвищення престижу технічних дисциплін в системі сучасної освіти.
4. Виховання технічної еліти.
5. Інтеграція України в міжнародний освітній простір.
Призери кожної ліги будуть нагороджені цінними призами, медалями та кубками. Всі учасники отримають подарунки.
Команда-переможець середньої ліги представлятиме Україну на Всесвітній Олімпіаді з робототехніки (WRO), що відбуватиметься в листопаді 2009 року в Кореї.
WRO - найпрестижніші змагання з робототехніки, в яких беруть участь більше 30 000 дітей з понад 35 країн світу.

Повідомляємо також, що на базі Українського державного центру позашкільної освіти проводиться підготовка учасників першої Всеукраїнської олімпіади з робототехніки.
Майже півсотні майбутніх науковців віком від 6 до 14 років виявили бажання вивчати робототехніку ЛЕГО Mindstorms та реалізовувати технічну творчість через конструювання унікальних моделей роботів та їх програмування.
Заняття проводять спеціалісти з ЛЕГО - конструювання та вчителі інформатики Центру з метою розв’язання задач Національної першості та належної підготовки українських дітей до Світової олімпіади з робототехніки.
Організатори:
ТОВ "Пролего" - офіційний організатор Національної Олімпіади з Робототехніки, представник Всесвітнього комітету Олімпіади з Робототехніки (WRO) та ексклюзивний партнер LEGO Education в Україні. Додаткова інформація на сайті: www.prolego.org.
Контакти організаторів:
03150, Київ, вул. Велика Васильківська, 56, офіс 10.
Тел.: +38 (044) 289 33 71, 289 74 04, 383 51 50.
E-mail: info@prolego.com.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...