02.07.10

Безкоштовні аудіо-програми

Сьогодні я хочу поділитися деякими безкоштовних або недорогими способами роботи зі звуком, що можна використовувати у процесі навчання, особливо дистанційному.

Слід наголосити на кількох речах:

1. Якщо ви хочете добитися гарної якості звуку, то ніяка програма вам не допоможе - потрібен якісний мікрофон.

2. Спробуйте знайти місце запису аудіо, яке б дозволяло краще контролювати середовище (не офіс, не кафедра, не навчальна аудиторія), можливо краще удома і сказати своїм домашнім, що кілька хвилин ви будете дуже-дуже зайняті, то їм краще погуляти на вулиці (хоча не виключення, що в цей час до вас може подзвонити у двері сусіда :)).

3. Використовуйте навушники. Чи ви є записуєте новий файл чи редагуєте вже існуючий, використання навушників доцільно, тому що ви зможете по-справжньому почути записи порівняно з використанням вбудованих динаміків ПК або дешевих зовнішніх колонок. Крім того, велика частина вашої аудиторії, можливо, буде прослуховувати запис за допомогою навушників, так чому б не перевірити, що вони будуть слухати?

4. Позбавтеся шумів. Вимкніть оргтехніку. Вимкніть вентилятори та кондиціонери.
Поставте мікрофон подалі від комп'ютера. Робіть все, що вам потрібно зробити, щоб позбутися від шуму. Можна зробити якісь дії для поглинання шуму. Наприклад, як на малюнку



5. Використовуйте стиснення звуку (не плутати з. MP3 стисненням). Це може бути ефективним способом підвищення якості записів озвучування, бо допомагає підтримувати постійний рівень гучності в аудіозаписі. Додаткова перевага стиснення звуку, що він може додати гучності і повноти голосу оповідача. Програми для стиснення звуку - Levelator, Adobe Audition та Sony Sound Forge.

Тепер стосовно програм.



Audacity

Audacity - це звуковий редактор, який є безкоштовним і простим у використанні для новачків. Але якщо ви хочете зробити більше, ніж базове редагування, у вас є багато можливостей для роботи.



Застарілий підручник з Audacity

Документація

Скрінкаст


Myna


Myna представляє собою інтернет-звуковий редактор. Програма проста у використанні, безкоштовна, що є великим плюсом. В Myna є бібліотеки створених користувачами робіт. Якщо ви хочете дізнатися більше, перейдіть на сайт і переглянте демо та підручники.



Скрінкаст


Levelator

Levelator дійсно простий спосіб зробити деякі поліпшення аудіо-доповіді. Це одна безкоштовна утиліта, що робить стиснення і нормалізацію сигналів.

WavePad

WavePad є потужним аудіо-редактором для операційних систем Windows і Mac. Змінити музику, аудіо-, голос та інші звукозаписи легко. Підтримує всі популярні формати аудіо файлів і включає в себе CD ріппер і рекордер. Повнофункціональний набір професійних звукових ефектів та інструментів для редагування звуку.



Фонова музика

Іноді нам потрібна фонова музика та звукові ефекти. Є декілька безкоштовних ресурсів, які пропонують звукові ефекти і музику безкоштовно:


CCMixter

Freesound Project

OpSound

Free Music Archive

Jamendo

Створіть своє власне аудіо

Коли все інше не дає результатів ви можете створити свій власний аудіо-файл. Musicshake і TuneAround вільні інструменти, які дозволяють легко створювати власну музику і саундтреки. Будьте уважні. Ви можете в кінцевому підсумку витратити години граючись і створюючи власну музику.

Ви завжди можете завантажити і використовувати в Songsmith від Microsoft і створювати блискучі речі. Songsmith доступний для вільного використання для викладачів.

Отже, ось ті кілька простих інструментів, які ви можете використовувати процесі навчання.

Джерела:
http://www.articulate.com/blog/articulate-101-how-to-make-the-most-of-your-recorded-audio/
http://www.articulate.com/rapid-elearning/4-simple-tips-for-recording-high-quality-audio/
http://www.articulate.com/rapid-elearning/10-free-audio-programs-to-use-for-e-learning
http://www.nch.com.au/wavepad/index.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...