19.02.13

Ресурси для пошуку вільних зображень

У кількох одному зі своїх постів я торкалася теми вільних зображень, що використовуються у бібліотеці OpenClipart.
Сьогодні я пропоную ознайомитися із сервісами, які надають доступ до колекцій вільних зображень, що не захищені авторським правом.

На Stock.xchng - багато картинок (близько 200 тисяч) та фотографій. Для скачування фото, треба попередньо зареєструватися. Потім ви отримаєте доступ до всіх фотографій на сайті, причому скачувати їх можна безкоштовно. У будь-якому випадку, варто звернути увагу на тип ліцензії при відкритті фотографії (зліва біля опису). Будьте пильні: при виведенні на екран всіх фотографій по вашому запиту зверху з'являються результати пошуку з iStockphoto ("Premium results on iStockphoto"). За ці фотографії треба платити. У розділі "Tutorials" можна знайти безліч корисних порад про зйомку й обробку фотографій. Єдиний мінус - все англійською.


morgueFile - колекція фотографій містить тисячі зображень, які будь-хто може використовувати безкоштовно в академічній або комерційній презентації. У колекції зображення можна шукати за категорією, розміром, коліром або рейтингом. morgueFile більше, ніж просто джерело для пошуку вільного зображень. Відвідувачі morgueFile також можуть дізнатися про техніку фотографування та отримати поради про те як редагувати зображення.

 Edupic - надає доступ до безкоштовних фотографій і малюнків для викладачів і студентів, щоб використовувати для своїх навчальних матеріалів. Це аматорські фотографії, що розподілені по категоріях. Кожне зображення показує тип ліцензії Creative Commons. Завантажити можна без реєстрації.


WorldImages - пропонує більше 75000 зображень, які викладачі та студенти можуть використовувати в своїх наукових проектах. Всі зображення можуть бути використані під ліцензією Creative Commons, яка вимагає, щоб ви дати посилання на джерело при необхідності. Ви можете знайти зображення за допомогою пошуку або переглядати більше 800 портфелів і груп, організованих по темі.

Wikimedia Commons - містить картинки, завантажені членами спільноти. Їх можна шукати через рядок пошуку або по категоріям, що складніше. Крім фотографій, ви також можете шукати відео і аудіо. Деякі  медіа-файли можуть бути захищені пропієтарною ліцензією, тому на це варто звернути увагу у розділі опису зображення внизу сторінки.


Також ресурсом для того, щоб знайти тисячі фотографій, які знаходяться в суспільному надбанні є Photos8. Ці зображення можуть бути використані в будь-який спосіб, що ви могли користуватися на свій розсуд. Є двадцять дві категорії колекцій: тварини, птахи, архітектора, мистецтво, шпалери, електротехніка, квіти, продукти харчування, меблі, комахи, гроші, люди, рослини, релігія, подорожі тощо.

ImageBase - є особистим проектом професійного фотографа, який надав свої фотографії для спільного доступу. Також ImageBase пропонує майже сто безкоштовних шаблонів PowerPoint.

Everystockphoto - це своєрідна пошукова машина для десяти Фотосайтів, таких як morgueFile або Wikimedia Commons. Rожне фото захищено певно. ліцензією. Тип ліцензії вказаний праворуч від фотографії, як і джерело, ім'я автора, дозвіл та інші дані. При натисканні на назву ліцензії розкривається список того, що ви можете і не можете з фото робити. Наприклад, Attribution licence означає, що ви можете копіювати і поширювати фото в комерційних цілях, а також змінювати його за своїм розсудом за умови, що ви пошлеться на автора згідно з зазначеними правилами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...