11.11.09

Twitter - не все так погано


Часто переглядаючи публікації в Інтернеті я бачила таку блакитну літеру t або посилання на якийсь Twitter. Нарешті цікавість взяла гору і я вирішила перевірити, що воно мені дасть? І чи буде воно корисне для освітнього процесу?
Спочатку я як і пан Анатолій  не могла зрозуміти, для чого мені ця помийна яма.
Я хотіла залишати повідомлення про Веб 2.0, що і робила. У процесі спілкування підписалася на дописи кількох твітерян. І вийшло, що їх дописи публікуються у мене в Твітері і вже складно тримати тему, яку я обрала.
Отже, я зробила висновок перший:
Якщо ти хочеш використовувати Twitter у освітніх цілях - дуже вибагливо стався до тих дописувачів, на які ти підписуєшся.

Висновок другий я зробила згодом.
Обирати треба тих твітерян для фаловингу у совєму твітері, які видають корисну інформацію з теми, що тебе цікавить.

Наступний висновок: Твітер в освітньому процесі доцільно використовувати як мобільний обмін інформацією для певного кола співробітників/ студентів. Як приклад: ви приймаєте участь у конференції і пишете в твітері цікаві тези, а співробітники можуть поставити через нього вам питання, які ви можете поставити доповідачу.

Для того, щоб ваша тема не втратилася у потоці повідомлень треба викоритосвувати теги, наприклад
Пан Андрій пропонує навіть організувати Твітерситет.

Поль Боуг пропонує дотримуватися таких правил при використанні Twitter:
1. Говорити від свого імені, щоб за кожним постом було видно людину. Корпоративні твітере менш успішні ніж особисті.
2. Вчитися в інших. Аналізувати стиль ведення твітера іншими людьми, а також статистику за допомогою TweetStats.com, або свій твітер за дпопомогою Twitter Analizer.
3. Виберіть відповідний десктопний клієнт (н-д, TweetDeck), або можна додати гаджет у iGoogle, Gmail акаунт, або у браузері за допомогою http://www.twittergadget.com.
4. З мобільного телефону можна користуватися Twitter через сайт m.twitter.com. Або завантажити спеціальну програму – платну Tweetie або безкоштовну Twitterrific.
5. Відстежуйте результати. Існує все зростаюче число інструментів, які ви можете використовувати для відстеження активності на Twitter, н-д, TweetBurner.
6. Відповідайте взаємністю. Доцільно використовувати бот Mr.Tweet – бот, сервіс, який може проаналізувати ваші переваги і порекомендувати вам, з ким вам дійсно цікавоспілкуватися.
7. Якщо вам треба - розкручувати себе ч исвій ресурс, використовуйте TwitterFeed, http://twitter.com/widgets/which_widget, http://twitter.com/widgets/facebook.




8. Не сильно мудріть !) Будьте самим собою (см. пункт 1).
Плюси використання твітера у навчанні:
1.     Twitter і інші соціальні засоби масової інформації є основними інструментами для студентів і викладачів і включають їх до списку своїх професійних інструментів (особливо стосується професіоналів у сфері масових комуникацій, рекламі, PR і маркетингу).
2.      Мікроблогінг допомагає студентам розвивати ключові навички: аудіювання, збір інформації, робота в умовах багатозадачності і виклад думок в короткій письмовій формі. Twitter дозволяє використовувати не більше 140 символів в одному повідомленні.
3.      Tweeting - новий вид конспектування
4.     Twitter дозволяє викладачам розміщати посилання на матеріали, які вони читають. Студенти, які "ідуть" за своїм професором отримують унікальну можливість не тільки подивитися на новини по темі очима метра, а й отримати довідку і консультацію з того чи іншого питання.
5.     Twitter сприяє неформальному спілкуванню, якщо це ваш стиль спілкування, якщо ні то і в ньому можна „тримати марку”.
6.     У цій аудиторії кожен - спікер. Більшою чи меншою мірою. Ти або кажеш, або слухаєш. Але Twitter - це не тільки аудиторія. Це ще й співтовариство.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...