20.03.10

Центр початківця розробника і Small Basic

З появою комп'ютерів дуже проблематичним завжди були питання навчанню програмуванню дітей. З метою допомоги у цій проблемі (ну і звісно ж для популяризації свого продукту) Microsoft створено новий сайт "Центр початківця розробника" з підтримки власної мови програмування для школярів - Small Basic.



На сайті представлено мову програмування Small Basic. Як вважають розробники цієї мови, більшість сучасних мов програмування та їх поняття досить складні для початківців розробників. Складність сприйняття у багатьох відбиває бажання вивчити або хоча б спробувати зрозуміти комп'ютерне програмування.

Small Basic являє собою проект, який покликаний зробити вивчення основ програмування доступним і простим для початківців. Заснований цей проект на основі старого доброго Бейсіка, але, на відміну від класичних реалізацій цієї мови, містить три компоненти:

  • Власне мова
  • Середовище програмування
  • Бібліотеки

На сайті "Центр початківця розробника" є Дитячий куточок, де розміщено підручники з програмування. Це електронні книги з забавними коміксами для вивчення мов C # і Visual Basic.

Також є керівництво (російською мовою)"Microsoft Small Basic. Знакомство с программированием".

Більшість інформації англійською мовою, деякі матеріали російською. Можна завантажити Small Basic і знайти однодумців на форумі і співтоваристві.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...