13.12.13

Інтерактивні ігри у Moodle

Останнім часом я упритул займаюся вивченням і навчанням інших роботі з Moodle. Майже за 15 років вивчення технологій дитсанційного навчання апробовано кілька програмних платформ написано, кілька постів у блог (Нутрощі Moodle 2.4, Eliademy - платформа для навчання, Voice Thread - сервіс для колективних розмов, Система для створення навчальних матеріалів), наукових статей (1, 2, 3, 4) та посібників (1, 2).

Сьогодні хочу звернути увагу на ігри у Moodle.

Тривалий час я не надавала цьому значення, бо вважали ігри не серйозним заняттям у процесі навчання. Проте, спробувавши ввети їх у дистанційний курс, побачила, що інтерес до них є. І він спонукає до вивчення матеріалу. Адже, щоб успішно пройти гру треба знати, наприклад, поняття з глосарію.



Для додавання ігор у Moodle я апробувала два способи:

Перший спосіб
Установка плагіну Game. У стандартному дистрибутиві системи цього модуля немає, його потрібно встановлювати додатково, тому часто робота цього модулю залежить від вірних налаштувань всієї системи, а не від налаштувань в окремому курсі.
Ігри - оцінювані завдання, тобто, додаються в меню Додати елемент курсу (в режимі редагування). Плагін має 8 ігор, які можна вбудовувати в будь-який блок системи Moodle. Ігри можна розміщувати як на головній сторінці системи, так і в окремо взятому курсі. За ігри можна виставляти оцінки.



Другий спосіб
Вставка ігор з сервісу LearningApps (Я якось вже писала про нього) У кожній грі є можливість зберегти її у форматі SCORM.


Потім цей SCORM-пакет можна завантажити у курс.


Такі ігри можуть бути також оцінені і використовуватися як тренажери для самонавчання, самоконтролю знань.

2 коментарі:

  1. Здравствуйте!
    Не могли бы Вы пояснить, как настроить оценивание заданий LearningApps, загруженных в Moodle? Сколько я не пытаюсь, оценка в журнале Moodle не появляется.

    ВідповістиВидалити
  2. Если вы вставлять как пакет SCORM, то оценки появляются во вкладке Reports, а также в журнале оценок. Но в работе со студентами я заметила такой нюанс: они делают все действия в игре, отправляют ответ, а оценки в журнале нет (в Reports есть), а у некоторых есть. По моим наблюдениям это связано с количеством попыток (я ставила 2, и тот кто прошел две - получил оценку) или с установкой галочки в оглавлении SCORM-пакета (посмотрите на последнем скриншоте).

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...