08.08.12

Новинка від Google - Web lab

Наприкінці липня днях Google разом з Музеєм науки у Лондоні запустив проект Web Lab - інтерактивний сайт-експеримент, покликаний зв'язати воєдино технології мережі та досягнення в науці. Поточна бета версія являє собою набір з 5 інсталяцій, зібраних в Музеї науки в Лондоні, за допомогою яких відвідувачі Web Lab можуть взаємодіяти з ними через сайт.
Для того, щоб скористатися можливостями Web Lab після заходу на сайт треба натиснути кнопку "ENTER THE LAB".


Після чого ви отримаєте доступ до з цих експериментів:

  • Universal Orchestra, 
  • Data Tracer, 
  • Sketchbots, 
  • Teleporter,
  • Lab Tag Explorer.
Кожний з них демонструє сучасні мережеві технології, реалізовані за допомогою Google Chrome та HTML 5 і представляють певний напрям інформатики. До кожного з розділів докладено навчальне відео про те, як це все взагалі працює. Проект підтримується кількома мовами, у тому числі російською. обрати яку можна у лівому нижньому куті вікна браузера.


Universal Orchestra використовує технологію WebSockets, завдяки якій відвідувач може побачити, як люди з різних кінців світу разом виконують музичний твір на зроблених на замовлення роботизованих інструментах, які фізично знаходяться в Музеї науки. Природно, щоб отримати право онлайн зіграти на цих інструментах доведеться відстояти онлайн чергу. Ви можете обрати один з двох варіантів роботи з цієї технологією, після натискання маєте обрати інструмент і почекати своєї черги. 




Потім зробити на полі у клітинку кілька кліків, щоб задати роботу обраному вами інстурменту.


Запишіть сеанс, збережіть ваше спільне творіння і можете відправити посилання на нього у Google+, fasebook чи Twitter, або переглянути у вашому звіті Web Lab.

Data Tracer - Пошук даних - знаходить, де фізично зберігається та чи інша інформація (наприклад, фотографії).

У полі пошуку вводимо пошуковий запит, на відповідь відображаються кілька зображень. Обравши одне з них ми отримуємо його отримуємо трекер.



Експеримент Sketchbots дозволяє зробити вашу фотографію через веб-камеру, після чого спеціальний робот, що знаходиться в музеї в Лондоні, намалює вас.


Teleporter - дає можливість управляти панорамними веб-камерами, розташованими в кафе в Північній Кароліні, якомусь місці в Гамбурзі та в океанаріумі в Кейптауні. Ви можете сфотографувати, те що бачили (фото не дуже якісні виходять) і поділитися фотографіями з друзями.

Lab Tag Explorer (Путівник по тегам лабораторії) - показує на карті, де розташовані відвідувачі Web Lab, а також кількість відвідувачів музею в Лондоні.
Перейшовши до нього ви можете побачити роботи інших людей і всі свої надбання з Web Lab.



2 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...