03.08.10

Безкоштовні інструменти для створення схем

Часто аналітичні, статистичні матеріали необхідно представити простим наочним чином. Що може бути простіше, ніж їх представлення через хороший набір схем. Ствоерння схеми можна спростити, використовуючи відповідне програмне забезпечення. Інструменти для створення схем використовуються для створення схем різного призначення (наприклад, блок-схеми і бізнес-схеми). Хоча Microsoft Visio є одним з кращих для цього інструментом, проте є й вільні засоби, які однаково якісно дозволять вам створювати професійні схеми.

Наведу кілька безкоштовні інструментів для створення схем.

Dia

Dia є безкоштовним і з відкритим вихідним кодом програмним забезпеченням для створення схем, розробленого в рамках проекту GNOME. Dia може використовуватися для розробки різних видів діаграм: блок-схем алгоритмів програм, деревовидних схем, статичних структур UML, баз даних, діаграм сутність-зв'язок, радіоелектронних елементів, потокових діаграм, мережевих діаграм та інших.




OpenOffice.org Draw

OpenOffice.org Draw є векторним графічним редактором, який є частиною офісного пакету OpenOffice.org. Він включає в себе безліч функцій як Microsoft Visio. Взагалі він більш порівняний з CorelDRAW, проте також допомагає малювати форми, з'єднувачі між фігурами і різні стилі ліній, що може утворювати блок-схеми. ООо Draw підтримує експорт у вормату SVG.


Стаття "Сравнение OpenOffice.Draw (StarDraw) с Visio"

Inkscape

Inkscape є графічним векторним редактором з відкритим вихідним кодом, з можливостями схожими на Illustrator, CorelDraw або Xara X, використовуючи стандарт W3C Scalable Vector Graphics (SVG). У даний час Inkscape дозволяє створення написів вздовж лінії, виправлено функцію експорту до даних інших форматів EPS (Encapsulated PostScript), PS (PostScript), EPSI (Encapsulated PostScript Interchange), AI (Adobe Illustrator), SVG, POV (POV-Ray, сплайни), SVGZ (стиснений SVG), додано можливість векторизації (трасування) малюнків за допомогою додатка (plug-in). За його допомогою дуже легко редагувати вузли, виконувати складні операції з растровими зображеннями і багато чого іншого.


Kivio

Kivio є вільним і з відкритим вихідним кодом редактором блок-схем у додатоку KOffice, призначений для користувача інтерфейс якого схожий на Microsoft Visio. Він дозволяє створювати діаграми, схеми та багато іншого. Має скриптінг трафаретів за допомогою Python, підтримку трафаретів Dia, фреймворк для плагінів додаючих більш широку функціональність.


ARIS Express

ARIS Express є вільним інструментом моделювання для бізнес-аналізу та управління процесом. Він простий в установці і дозволяє інтуїтивно і швидко здійснити процес моделювання.



ADONIS: Community Edition

ADONIS це безкоштовний інструмент для професійного управління бізнес-процесами. ADONIS: Community Edition дозволяє: легко моделювати процеси та організаційні ресурси, показати картину, і зміни конструкції, зручно працювати з сотнями моделей, тому що вся ваша робота зберігається в базі даних; аналізувати моделі вашої організації, щоб побачити всі залежності та створювати власні звіти; публікувати ваші моделі, як документи Word або HTML, з тим щоб поліпшити комунікації та передачу знань.


Yed

 Це потужний редактор схем, який можна використовувати для швидкого та ефективного створення високоякісних креслень. Ви можете створювати свої діаграми вручну або імпортувати зовнішні дані для аналізу й автоматичного організувати навіть великих обсяги даних, просто натиснувши на кнопку.



Джерела
wikipedia.org
open-tube.com

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...