04.08.10

Пошукові сервіси у режимі реального часу

Результати пошуку інфомрації у пошукових системах у реальному часі відрізняються від звичайного, скажімо так. статичного пошуку. Останні, нові повідомлення мають пріоритет над пізнішими. Режим реального часу може бути дуже корисним для пошуку інформації про останні тенденції та новини в певній ніші. Ось деякі пошукові системив режимі реального часу, які ви можете спробувати.

Collecta


Пошукова система має три стовпця, що дозволяє легко сканувати екран і бачити швидко результати. Зліва зберігається історія пошуку, що сторюється автоматично, коли ви шукаєте щось нове. Кожне слово можна видалити, натиснувши на "х" поруч із ключовим словом. Центральна колонка - результати пошуку у потоці. Міститься назау і опис кожного посилання. Значок показує, будь то розповідь, коментар, оновлення або зображення. Також можна відфільтрувати ці типи у лівій колонці у розідлі Options.


Праворуч, у третій колонці панель попереднього перегляду. Коли ви натискаєте на результат в центральній колонці, то у правій відображається більш детальна інформація. результати можна обуплікувати у соціальних сервісах таких як Twitter, Facebook та ін. Пошук здійснюється і українською мовою. Більш докладно про Collecta.



Scoopler

Пошукова система в режимі реального часу пошуку, яка дозволяє одночасно шукати у Delicious, Digg, Twitter, Flickr одночасно. Проте українські слова він не шукає. Scoopler досить просто влаштований: треба ввести пошуковий запит, і ви побачите результати. Результати пошуку відображаються всі, але можна відсортувати за типами: відео, посилання, малюнки.


Mashpedia

Сервіс у процесі пошуку надає посилання на статті з Вікіпедії та на матеріали з інших джерел, таких як YouTube, Flickr, Twitter, Digg, блоги, новини і в Інтернеті в цілому. Метою розробки є пошук матеріалів з різних джерел, щоб надати користувачам всеосяжний огляд новин та довідкової іенформації. Сервіс шукає українською мовою. Взагалі Mashpedia є веб-енциклопедією з розширеними функціональними можливостями та складними функціями, такі як мультимедіа, соціальні засоби масової інформації в режимі реального часу. Він безкоштовний для використання і відкритий для участі громадськості, дозволяючи користувачам обговорювати конкретні теми та відповідати на питання, обмінюватися відповідними посиланняим тощо.


NachoFoto

Пошукова система для зображень. NachoFoto здійснює пошук зображень на основі останнього відвідування, щільності зображення на веб-сторінці, втобто користувачі побачать нові фотографії перед старими фотографіями.



Faroo

Пошукова система, яка пропонує кілька варіантів. Faroo дозволяє сортувати результати пошуку по популярності чи відсортувати результати у часовому форматі. Faroo також дає можливість попереднього перегляду змісту посилання. Нарешті, ви можете підписатися на стрічку RSS для пошуку і повідомлення про нові результати по мірі їх появи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...