12.02.12

Два сервіса для заміток

Давно чула про такі онлайн сервіси для ведення заміток, але не виникало потреб у їх використанні.
Тепер настав час познайомитися з ними більш детально. Одразу намагатимусь порівняти два сервіса: давно всім відомий Evernote і Springpa, що нещодавно з'явився.
При заході на головну сторінку сервісів бачимо основну і для більшості користувачів вагому різницю у мові інтерфейсу: Evernote має російськомовний, а Springpad англомовний.
Evernote - зручна система упорядкованого зберігання різнорідної інформації, доступної звідусіль і онлайн і оффлайн - з будь-якого комп'ютера, мобільного телефону або комунікатора. Сьогодні Evernote є лідером в своєму сегменті.
Springpad не просто зберігає дані. Це багатофункціональний органайзер - він вміє оперувати самими різними типами даних, дозволяє миттєво ділитися ними з іншими людьми, аналізує їх і пропонує вам додаткову релевантну інформацію, а також є соціальним сервісом (ви можете читати публічні записи з органайзерів ваших друзів).
Evernote 

Springpad 



Як і в кожному сервісі треба пройти реєстрацію, тобто створити акаунт. На цьоу етапі на користь Springpadit виступає те, що можна не реєструватися, а синхронізуватися з акаунтом у  Google, Yahoo, Twitter або Facebook.



У Springpadit я вдало пройшла реєстрацію чере Facebook-акаунт, а Evernote прийшлося чекати код підтвердження електронної пошти.
Отже, потрапляємо до свого акаунту у Evernote



та Springpadit 




Відразу ж скажу, що інтерфейс Evernote мені видався набагато зрозумлим, особливо за наявності інструкції по роботі із сервісом:
  • Натисніть кнопку "Нова Замітка" і запишіть ідею або завдання. 
  • Скопіюйте веб-сторінку за допомогою веб-Кліппер (розширення для браузера). 
  • Використовуйте Evernote на телефоні, щоб сфотографувати запис на дошці, візитну картку або винну етикетку. Evernote автоматично розпізнає текст на фотографіях для подальшого пошуку!  
  • Поставте Evernote на всі ваші комп'ютери та телефони для синхронізації додатків.
  • Посилайте собі нотатки на спеціальну адресу електронної пошти.
  • Зберігайте повідомлення з Твіттера, відправляючи їх @ myEN.
  • Імпортуйте фотографії з цифрової камери.
  • Шукайте по друкованому або рукописному тексту в зображеннях.
  • Ддодавайте текстові записи, зображення, завдання, PDF і інші файли.
  • Давайте доступ до нотаток своїм друзям і колегам.
Замітку можна створити двома шляхами:
1) використовувати розширення браузера: натиснути на іконці розширення вести відомості, через деякий час у треї ви побачите повідомлення, що замітка створена;
2) використовуючи у сервісі кнопку "Новая заметка", увести потрібні дані шляхом ъх введення або копіпасту.

Перший варінат мені здався більш прийнятним. Цікаво те, що статтю можна зберегти окремо і цілком, тобто з рекламою банерами і т.д.



У Evernote можна сторити кілька блокнотів, а також замітки розмежовувати по мітках та ділитися ними у Facebook, Twitter, поштою чи поділитися посиланням на неї із друзями.
Відкриттям для мене стало зручне перетягування заміток з одного блокноту в інший.
Є обмеження на прикріплювані до заміток файли, для простого акаунту можна завантажити лише 10 файлів розміром не більше 25 Мб.
Ви можете підключитися до інших публічних блокнотів, маючи посилання на нього. Так я додала публічний блокнот ru_tips, в якому даються поради по роботі з Evernote. У лівому нижньому куті сервісу, нижче "Корзины" є такий собі інформаційни блок, натиснувши у ньому  на повідомлення про цей блокнот і увійшовши до його змісту я натиснула кнопку "Подключить этот блокнот", і він опинився серед моїх блокнотів.

Для того, щоб створити замітку в Springpadit треба натиснути на блок із хрестиком і буде створено блокнот.




У створений блокнот можна тепер додавати замітку, натиснувши на зображення блокнота на вашому springpad. У вікні, що з'явилося треба ввести відомості про замітку, завдання або замітку другу типу Look it up (Знайти нові фільми, ресторани, рецепти, продукти та багато іншого. Що ви хочете згадати?) чи інші типи.

В Springpad існує кілька типів даних: замітка, завдання, подія, оповіщення, рецепт, книга, фільм, ресторан, вино та ін. Всі вони управляються відповідними додатками з каталогу або можуть зберігатися поза додатків в упорядкованому вигляді.


Можна додати посилання, малюнок, відео, файл (розмір до 5 Мб); можна додати теги і підкреслити важливість прапорцем.
Як на мене то функціонал у Springpadit більш розвинений як у Evernote, але інтерфейс для мене виявився не дуже зроумілим.
Після написання замітки її можна опублікувати її у різних соціальних сервісах.



У Springpadit  я не помітила можливісь привілейованого акаунту. Отже, можна зробити висновок, що ним можна вільніше користуватися ніж Evernote. 
в обох сервісах ви можете до своїх записів запросити друзів. надавши їм посилання, або надати доступ до усього блокноту запросивши через електронну пошту або соціальні сервіси.
Тож, яким сервісом користуватися у навчальних чи особистих цілях, або обома - ваш вільний вибір. 

Буду вдячна за інформацію про інші подібні сервіси.

2 коментарі:

  1. Користувався лише Evernote, але дуже задоволений. Особливо тішить той факт, що воно синхронізує з моїм Андроїдом

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А як щодо того, що в Evernote лише 56 Мб безкоштовно доступно? Вистачає?

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...