25.02.12

Безкоштовні онлайн інструменти карт пам'яті

Карти  пам'яті - інструменти для педставлення ідей у вигляді схеми (карти). Для цього можна скористатися і ручкою та бумагою, а можна і онлайн інструментами. Таких безкоштовних програм є кілька:

1. MindMeister

M.png  on Aviary

 Сервіс, який мені найбільше подобається і яким я користуюсь. Нещодавно він зазнав кардинальних і якісних змін і став мені ще більше довподоби. Має російськомовний інтерфейсю Він дозволяє експорт карти у малюнок, RTF, PDF або інший формат файлів. Кожен елемент карти можна описати кількома способами: біля нього поставити іконку, вставити посилання, замітку або файл.



 2. Bubblus 
 
Сервіс дуже простий і легкий у використанні, потрібно просто ввести інформацію і перетягнути фігури, куди потрібно. Карта пам'яті (ще називають карти розуму) може бути експортована як зображення, XML або HXML файл, або можна поділитися посиланням з друзями чи вставляти її в свій блог.

3. Mindomo

 

Mindomo дозволяє шукати на YouTube відео, додавати зображення, відео або аудіо через URL, завантажити програму і додати багато символів. Ви можете експортувати карти розуму як PDF, зображення, RTF і деякі інші формати файлів.

4. Mind42
 
З Mind42 ви можете додати іконки, посилання і вкладення. Ви можете завантажити карти розуму як JPEG, PNG, RTF та ін.


5. Edistorm


Сервіс трохи відрізняється попередніх, проте його можна використовувати для підсумків мозкового штурму, відображення ідей чи планів, тобто як карти розуму.

І ще кілька сервісів:
  
Text 2 Mind Map
Comapping
Ekpenso
WiseMapping

Не такий простенький сервіс як попередній і має більш розширеня функції для представлення ідей, а не просто карт розуму - Origramy.

Використовуючи флеш-технологію допомагає швидко створювати складні діаграми, схеми, презентації, графіки.


Створені малюнки можна зберігти у форматі JPEG.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...