17.02.12

Screenr - сервіс створення скрінкастів

Screenr - це зручний і дуже простий інструмент створення скрінкастів (запис, відео з екрану комп'ютера) для подальшого показу їх у Twitter. Сервіс не вимагає установки на комп'ютер спеціальних програм або кодеків, все, що вам буде потрібно - це логін на найбільшому мікроблогінгового сервісі.

  Призначення
Основне призначення даного сервісу - це створення скрінкастів для Twitter (сервісу ведення мікро-блогів), але відео-файл, записаний тут, Ви можете з легкістю розмістити на YouTube, зберегти на своєму комп'ютері або розмістити в блозі. Для запису з екрану в сервісі Screenr Вам необхідно мати Twitter аккаунт. Якщо він у Вас вже є, то натисніть "Sign in with Twitter" і авторизуйтесь. Тепер, приступайте до запису екрану.

  Принцип роботи
Після того, як ви авторизуетесь, Screenr запропонує натиснути всього одну кнопку. Тоді з'явиться рамка, яка покаже, яка частина екрану потрапить в майбутній скрінкаст. Цю рамку можна рухати по екрану, змінюючи її розміри. Коли знімна область буде обрана, просто натисніть кнопку запису. Запис ведеться зі звуком через мікрофон. Якість картинки і звуку залишають бажати кращого, але для короткого пояснення чого-небудь його цілком достатньо. До того ж, час запису обмежений п'ятьма хвилинами.




  Публікація Відео
Після запису сервіс сформує кілька версій скрінкастів - веб-версію і варіант для «Айфона», закачає їх на свій сервер, а в Twitter можна буде відправити повідомлення з потрібним вам текстом і посиланням на скрінкаст. На обробку відео у Screenr йде час, майже в два рази перевищує тривалість записаного відео. Після публікації в «Твіттері» ваш скрінкаст з'являться в розділі My screencasts, там можна побачити все записане і опублікувати щось з цього повторно. Також є розміщення скрінкаст на «Ютубі», коротке посилання на відео, вставка його коду в блог і скачування на комп'ютер mp4-файлу.


Реєстрація 
 Для реєстрації у сервісі достатньо сокристатися акаунтами у твітер, гугл, чи фейсбук. Для цього треба натиснути на відповідній іконці сервісу, що знаходиться у правому верхньому куті. Після проходження авторизація можете зробити скрінкаст.

  Послідовність дій при роботі з Screenr

  1. Натискайте на кнопку "Record your screencast now" 
  2. На екрані з'явиться пунктирна рамка, яка показує кордону частині екрана, що потрапляють під запис. Розміри рамки можна змінювати. 
  3. Для запису натисніть на червону круглу кнопку. Запис почнеться через кілька секунд. Максимальна тривалість відео-ролика - 5 хвилин. 
  4. Щоб закінчити зйомку натисніть на зелену кнопку "Done". 
  5. Тепер Ви можете переглянути зняте відео, додати опис до нього (Describe your screencast) та натиснути "Tweet it"для публікації в Twitter. Якщо Ви бажаєте просто опублікувати відео, не направляючи на Twitter, то поставте галочку поруч із "Don't tweet this screencast. I will tweet it through Twitter manually" і натисніть "Post it". 
  6. Тепер Ви зможете поставити посилання на своє відео (URL), поставити його в блог (Embded,) зберегти на комп'ютері (Download the. mp4 file), опублікувати на YouTube (Publish to YouTube) або видалити (Delete this screencast). 


  Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...