21.01.10

Twiddla - ще одна онлайн дошка

На сторінках блогу я розповідала про такий он-лайн серві як Dabbleboard.

Е ще один сервіс подібного типу. Це Twiddla - онлайн сервіс для спільної роботи. За принципом роботи він схожий з інтерактивною дошкою Dabbleboard, але можливостей для проведення онлайн роботи має більше. Проте у ньому не можна створити кілька листів на відміну від Dabbleboard.

Для того, щоб скористатися севісом треба зайти на його сайт. На головній стоірнці сайту необхідно натиснути на кнопочку "Go" (Start a new meeting), що бвідкрився  робочий лист, на якому можна працювати, запрошувати співавторів, спілкуватися в чаті.  




 Twiddla дозволяє розміщувати на робочій поверхні текст, ілюстрації, математичні формули; вбудовувати документи, віджети і html-код; спілкуватися за допомогою чату, у тому числі і звукового. Також, в Twidla, на відміну від Dabbleboard, є можливість спільного перегляду веб-сійту в режимі онлайн. Більше того, на інтернет сторінках Ви можете робити свої помітки, які видно тим, з ким Ви спільно працюєте в Twiddla.

Для того, щоб запросити співавторів необхідно натиснути на цю кнопку 


( "Invite") і вписати адреси електронної пошти тих, кого Ви запрошуєте спільно працювати. Або діліться посиланням (розміщуєте, наприклад, його на своєму блозі), натиснувши на яку бажаючі потрапляють у Вашу кімнату Twiddla. 

У кінці роботи можна зберегти все те, над чим ви працювали у форматі .png на ваш компьютер. Проте слід зауважити, що у такому разі зберігається текст, малюнки, віджети, але не завантажені документи.




Також вим можете створити аканунт на  Twiddla. Після того як на вашу поштову адресу прийде запит на підтвердження акаунту, натиснувши на посиланні, ви можете його активувати і відредагувати свій профіль, переглянути файли, що ви завантажили.



Також, натиснувши на Snapshots, ви побачите всі свої "дошки" з посиланнями і кодом для вставки у сайт чи блог.




 Meetings відриває доступ для подальшої роботи із вашими дошками.




 І звісно у кожній бочці є ложка дьогтю. У вільній версії програми ви не можете користуватися усіма благами акаунту, поки не оберети варіант оплати послуг сервісу. на скільки я зрозуміла без оплати акаунт працює 30 днів.
Проте це не означає, що цим сервісом не можна користуватися. Без реєстрації акаунту ви вільно можете працювати з ним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...