06.04.10

Створення опитування за допомогою Документів Google

Документи - один із сервісів (служб) Google. Документи Google надають можливість не лише роботи з текстовими і табличними даними та презентаціями, а й інструмент для створення опитування. Причому, результати створеного вами опитування автоматично відтворюються у вигляді електронної таблиці у ваших Документах Google. Інтерфейс для створення опитування (Форми) досить простий, необхідно лише уважно читати і чітко виконувати інструкції, які вам пропонуються.
Якщо у вас є дані для входу у сервіси Google, то скористайтеся ним для входу до служби Документи Google. Можна пройти реєстрацію безпосередньо в службі Документи Google.

Якщо Ви вже зареєстровані в поштовому сервісі Gmail (або Picasa, або Blogger і т.д.) то ці ж дані пропустять вас і в Документи Google.

Для реєстрації у Gmail треба:

1. Зайти на сайт Інтернету http://www.google.com.ua.
2. Натиснути на посилання Gmail.
3. Вибрати пункт зареєструватися в Gmail і ввести свої персональні дані (уважно набирайте капчу).
4. Після реєстрації необхідно на сайті http://www.google.com.ua вибрати Моя сторінка iGoogle, потім натиснути кнопку Увійти.
5. У полі «електронна пошта» вводимо свою адресу, за якою ми зареєструвалися в Gmail, у полі «пароль» - вводимо свій пароль.



На екрані з'явиться ваша персональна сторінка в iGoogle. Натисніть у верхньому лівому кутку на посиланні Gmail, з'явиться сторінка вашої електронної пошти.Тепер ви можете потрапити до сервісу Документи Google, натиснувши на посиланні документи, потім Далі. У результаті з'явиться сторінка з вашими Документами Google.

Для створення опитування натискаємо кнопку Створити новий → Форма.

Якщо з'явиться сторінка англійською мовою, то для того щоб опис був українською мовою, потрібно на своїй персональній сторінці зайти в розділ налаштування (seeting), вибрати мову «українська» і зберегти налаштування.

У вікні, що з'явилося заповнюємо поля сторінки. Пишемо назву опитування чи анкети, необхідні пояснення.Також вводимо заголовок питання, текст довідки.

Вибираємо тип питання:

  • Текст
  • Текст абзацу
  • Множинний вибір
  • Прапорці
  • Виберіть зі списку
  • Шкала
  • Сітка

Вводимо варіанти відповідей (щоб додати поле з власним варіантом відповіді, натискаємо кнопку Додати «Інше»), вказуємо обов'язкове питання чи ні, і натискаємо кнопку Готово.

Внизу сторінки з опитуванням вказане посилання, перейшовши за яким, можна переглянути опубліковану форму який вона має вигляд у Інтернет.

Після введення всіх питань обираємо, що ми хочемо зробити з цим опитуванням:
1. Розіслати по електронній пошті опитуваним.
Для цього треба натиснути кнопку "Надіслати цю форму електронною поштою". Потім з'явиться діалогове вікно, в якому вам запропонують ввести адресу одержувача. Пишемо адресу і натискаємо кнопку «Відправити». При цьому ваша анкета автоматично публікується в інтернеті. Після цього на вашу електронну адресу прийде повідомлення про те, що форма успішно створена, відповіді будуть автоматично вставлені в таблицю за адресою (дається посилання). Також повідомляється адреса, на яку була відправлена ваша анкета. Дане посилання, яке дає можливість відправлення форми більшій кількості користувачів.

2. Зберегти анкету. Якщо ви хочете опублікувати анкету пізніше, то вам необхідно спочатку просто зберегти ваш документ, він стане доступний тільки вам і буде знаходитися в ваших Документах Google. Для редагування опитування, необхідно на своїй сторінці документів Google знайти його назву й перейти по посиланню в створену вами анкету. З'явиться діалогове вікно, де зображена таблиця з питаннями і відповідями на них.

3. Додати до сайту чи блогу. Для цього треба натиснути кнопку Додаткові дії - Вбудувати. Скопіювати код і додати його до повідомлення на сайті чи у пост блогу.

4. Опублікувати в Інтернет. Можна опублікувати анкету, якщо ви не зробили цього раніше. Для цього у режимі редагування форми (у вигляді електронної таблиці) натисніть кнопку "Опублікувати" далі "Опублікувати як веб-сторінку".

Щоб відредагувати запитання анкети у режимі створення форми натисніть кнопку Додаткові дії → Редагувати форму або у режимі редагування форми Форма  → Редагувати форму. Далі ви можете змінювати питання, редагувати їх або копіювати.

У цьому ж режимі можна переглянути відповіді, натиснувши, відповідно, кнопку Переглянути відгуки. Тут відповіді будуть представлені в числовій формі, процентному співвідношенні і у вигляді діаграм. Доступною для читання іншим користувачам можна зробити тільки таблицю з відповідями.
Також передбачена можливість:
  • Імпортувати та експортувати дані в форматі XLS, CSV, TXT і ODS (і експортувати в форматі PDF і HTML).
  • Використовувати інтуїтивно зрозумілу навігацію і редагування, як в будь-якому звичайному документі або таблиці.
  • Використовувати форматування і редактор формул в таблицях, щоб підраховувати результати та налаштовувати вигляд даних. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...