25.12.09

10 технологій вартих уваги у 2010 році

Інновації є непередбачуваними, але деякі тенденції можна помітити. Осьсписок інформаційних технологій, які є вартими уваги у 2010 році (за версією blog.thirdforce.com):

1. Microsoft Windows 7

Windows 7 вже на початку випуску отримала від більшості користувачів схвальні відгуки і тому має всі можливості для зростання популяності у 2010 році.

2. MindLeaders

MindLeaders є компанія з більш ніж 25-річним досвідом розробки програм електронного навчання, які сприяють успіху людей і компаній.
MindLeaders пропонує:

* Більше 3000 курсів по темам, від програмного забезпечення та безпеки харчових продуктів до програмування і системного адміністрування.
* MindLeaders - платформа навчання, в якій всі засоби навчання, адміністрування і докладні звіти в одному місці.
* Топ-рейтинг, професійні послуги, департамент та ресурсний центр для роботи з підготовки адміністраторів.
* Довідкова бібліотека онлайн містить більше 1000 електронних книг.
* MindLeaders Personal Learning обслуговування (PLUS)- передбачає навчання консультантів по роботі зі слухачами.
* Інтернет доступ 24 / 7 для забезпечення допомоги з конкретних питань.

3. Соціальне навчання

94% організацій планують збільшити свої інвестиції в організацію "соціального навчання".
Соціальне навчання більше не розглядається як Web 2.0 - це відбувається в будинках, малих підприємствах і корпораціях, а також поширюється на некомерційні, освітні заклади та заклади охорони здоров'я. Від початкового почуття збудження, новизни і здивування, все більше число людей, тепер говорить про соціальні медіа як про інший канал або стратегію.

4. iPhone

В даний час в усьому світі iPhone припадає близько 33% мобільного інтернет-трафіку і IDC прогнозує, що кількість мобільних користувачів Мережі збільшиться на один мільярд в 2010 році. У 2010 році ми побачимо конкурента iPhone, що призведе до збільшення Apps, доступних для користувачів. За останній рік Джейн Харт будує список додатків (включаючи оптимізовані сайти та веб-додатки) для IPod Touch і iPhone, які є корисними для навчання, підтримки продуктивності. У 2010 році ми побачимо додатки, що розробляються для не-Apple продуктів.

5. Спікування в режимі реального часу через LMS

Вартість і складність спілкування і оновлення в системах реального часу різко скоротилася в 2009 році. Сотні мільйонів людей тепер у реальному час оновлюють свої записи на Facebook і Twitter, і тепер сайти, послуги і компанії у всьому веб зрозуміли значні вигоди від реалізації систем реального часу для себе. У 2010 році ми побачимо як ці системи в LMS, надаючи користувачам значні переваги.

6. Інтернет речей

Ми почнемо бачити і чути про Інтернеті речей, коли об'єкти реального світу (наприклад, фари, автомобілі та пакеті) будуть підключені до Інтернету. Ця тенденція передбачає додавання значної кількості нових даних в Інтернеті, тому, лише з цієї причини вона є важливою подією.

7. Датчики

Уявіть собі, якщо на додаток до дзвінків і фотографування, мобільні телефони могли б вимірювати забруднення повітря або бути використані в області охорони здоров'я і безпеки навчання. Ці датчики були прикріплені до прибиральників вулиць у Сан-Франциско, на таксі та на студентські рюкзаки в місті Гані для проведення випробувань. Коли люди почали читати ці датчики, їх поведінка змінювалася. Виробники мобільних телефонів будуть робити телефони з вбудованими екологічними датчиками в 2010 році.

8. PostRank

PostRank є системою, розробленою AideRSS длябудь-якого онлайнового контента (RSS-канали, блоги, статті або новини). PostRank заснований на соціальній взаємодії, яка дозволяє узнати думку людей по певним інформаційним ресурсам. Прикладами участі є написання блогу у відповідь на інший, закладки статтей, залишені коментарі в блозі, або натискання на посиланні, щоб читати новини.

9. Мобільне відео

Відео можна переглядати на різних пристроях. Якщо відео варто обміну на Twitter, варто його робити мобільним телефоном для розповсюдження серед 40% користувачів Twitter, які мають доступ до послуг через мобільні пристрої. Вже є більше 4,1 мільярд користувачів мобільних телефонів у всьому світі - принаймні 10 відсотків з яких мають відео-смарт-телефони.

10. Соціальні ігри

У 2010 році соціальні ігори мають усі шанси стати засобом для навчання. Соціальна гра Farmville на Facebook зараз нараховує більш активних користувачів, ніж Twitter. Тим часом соціальна компанія ігор Playfish нещодавно придбана Electronic Arts в операції на суму до $ 400 мільйонів.

Також, на мою думку, слід згадати і про Google Wave, кільксть користувачів якого зростає з кожним днем.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...