25.12.09

Що таке Wi-fi?

Wi-fi – це технологія безпровідного доступу в інтернет.

Вона базується на стандарті передачі даних IEEE 802.11, який, в свою чергу, складається з підстандартів, найпоширенішим з яких зараз є 802.11b. Сам бренд Wi-Fi (Wireless Fidelity, безпровідна точність) належить та підтримується компанією Wi-Fi Alliance. Wi-Fi було створено ще у 1991 році, і зараз теоретична пропускна можливість такої мережі зросла до 480 мбіт/с (стандарт 802.11n).
Головна перевага wi-fi у тому, що досить однієї точки доступу (або хот-споту), і до швидкого бездротового інтернету зможе підключитися не лише хтось один. Користувач отримує свободу у виборі підключення, наприклад, там, де є покриття кількох хот-спотів, обираючи той, де якість сигналу краща. Рішення на базі технології wi-fi дозволяють використовувати її для інтернет-доступу на території всього дому або офісу, не обмежуючи кількість пристроїв та користувачів.
Сьогодні ця технологія набирає популярність у нашій країні, в той час як на Заході вже давно увійшла у повсякденне життя. Відкриваються спеціалізовані wi-fi кафе, магазини та торгові центри покривають свою територію безкоштовним інтернетом.




Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...